fredag 4 april 2014

Rökning, tobak, mm de likadana måste förbjudas!

Jag tycker att det är ett bra sätt att tobak, rökning och snus de likadana förbjudas i Sverige. Det är inte bara ett problem av hälsningarna. Det är också ett samhälles och ekonomi problem och stora tid påverkar det ungdoms uppväxten.

Det finns en massa data som kan visa att hur dumt det är om man röker länge.

Rökning måste förbjudas är det en viktig sak som ska snabbt fixas. I Sverige dör 21 personer per dygn om rökning. Man kan bli sjuk om man röker, även allvarligt sjuk om man har otur. Det är inte bara ett familjs problem. I framtid bli det ett samhälles problem. Vad kan man inte gissa hur ett ohälsosamt land ser ut? Man röker inte har man större chans för att klara sig ifrån vissa cancerformer, hjärta-och kärl-sjukdomar, ska man leva längre, slipper gula fingrar och dålig blodcirkulation och sjukdomar i munnen. Hur som helst, rökning är det 100 offer utan en förmån.

Barn är våra förhoppning i framtid, men om tobak inte förbjudas bli det lättare att de kan köpa tobak. I Sverige börjar ca 17 000 barn att röka varje år. Ingen vill sina barn ska ha dåliga hälsningar, eller hur? Om barn röker höjer det risk för lungcancer, astmatisk bronkit, inflammation i mellanörat, förkylning, lunginflammation, astma och allergi. Dessutom röker ungefär 8000 gravida kvinnor varje år och skadar därmed sina barn för livet. Det är absolut inte sina föräldrar förväntningar. Varför väntar vi för länge att förbjuda tobak och rökning i Sverige?

Trots att snus är en typisk sak i Sverige, men förbjudas snus också är det viktigt. Även är forskarvärlden överens om att svenskt snus är mindre skadligt än andra tobaksprodukter, men det betyder att snus inte skadar våra hälsningar. Snusare är vanligen starkt nikotinberoende. Snus är starkt beroendeframkallande och ökar risken för diabetes och har negativa effekter på hjärt-kärlsystemet. Idag finns det över 1 miljon snusare i Sverige, varav ca 200.000 är kvinnor. Speciell för kvinna som är gravid vet man att nikotinet fritt passerar över till fostret och påverkar de flesta organsystemen i kroppen. Risken för lägre vikt vid födseln, havandeskapsförgiftning, för tidig födsel, plötslig spädbarnsdöd och långsammare intellektuell utveckling hos barnet ökar. Ingen vill hända någon olycka på sin själv, eller hur?

Pengar är viktig i persons livet. I Sverige kostar rökningen samhället minst 26 miljarder kronor per år. Förbjudas tobak, rökning och likadana kan man spara en massa pengar till annat T.ex resa, shopping, ta händer om person som vill hjälpa, mm. också är det bra ide om man köper någon parfym till sig själv och tar på sig parfym, då luktar det faktiskt gott i ställe den otäck röklukten. Ett hälsosam och rika liv är det våra förhoppningar, håller ni med mig?

Det är uppenbart att rökning,tobak och likadana förbjudas är det absolut nödvändigt. Jag hoppas ni politiker beslutar att förbjuda rökning, tobak och likadana i Sverige.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar