onsdag 2 april 2014

Rökare? --Nej tack !

Jag tycker att det är ett bra sätt att tobak förbjudas i Sverige. Det är inte bara ett problem av hälsningarna. Det är också ett samhälles och ekonomi problem och stora tid påverkar det ungdoms uppväxten.

Det finns massa data som kunna visa att hur dumt det är om man rökar länge. Jag visar bara trea här.

I Sverige dör 21 personer per dygn om rökning. Man kan bli sjuk om man röker, även allvarligt sjuk om man har otur, röker man inte har man större chans för att klara sig ifrån vissa cancerformer, hjärta-och kärl-sjukdomar. Man ska leva längre, slipper gula fingrar och dålig blodcirkulation och sjukdomar i munnen.

I Sverige börjar ca 17 000 barn att röka varje år. Ingen vill sina barn ska ha dåliga hälsningar. Om barn röker höger det risk för lungcancer, astmatisk bronkit, inflammation i mellanörat, förkylning,
lunginflammation, astma och allergi. Det är absolut inte sina föräldrar förväntningar.

I Sverige kostar rökningen samhället minst 26 miljarder kronor per år. Om man röker inte ska man spara en massa pengar till annat T.ex resa, shopping, ta händer om person som vill hjälpa, mm. också är det bra ide om man köper någon parfym till sig själv och tar på sig parfym, då luktar det faktiskt gott i ställe den otäck röklukten.

Det är uppenbart att tobak bör förbjudas är det absolut nödvändigt. Jag hoppas ni politiker beslutar att förbjuda tobak i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar