måndag 10 februari 2014

Om en boks bild (En man som heter Ove)

Idag ger Stina oss ett bokomslag av En man som heter Ove. Hon vill oss att gissa lite vad händer i boken genom det.

Det är svårt att man bara beror på en bild att bygga en kort berättelse,speciellt behöver vi använda svensk. Men det är en bra sätt att man lär sig svenska. Den nedan uppgift som jag försöker gissa.


I bilden stod en man som heter Ove. Ove var ett lång gråhårig hår och klädde på en blå kostym. Han såg ut vara lång och smal. Det lät att han var mycket allvarlig när han stod bakåt sig mot oss. En katt stod i vänster till honom. Flera saker spred runt honom på golvet som medicin, foto , gevär, hammare, borrmaskin, rep, tumstock, mm. Han höll en svart gummislang i händer. Den svart röken kom ut från slangen som anslutas till Oves bilavgasröret.


Jag antar att "Ove var en pensionär. Innan han var pensionären kanske var han en ordförande av sin bostad. han har redan kört sin gammal bil för trettio år. Bilen var gammal brukar den släppte 
ut mycket svart rök. Ove kände sig skam när sina grannar såg honom att köra bil. Eftersom han alltid sa att man måste skydda miljön när han var ordföranden. Det lät Ove mycket stressade. Ibland behövde han äta sömntabletter för att kunna sova. Ove skilde sig med sin fru för två år sedan. Alla barn följde Oves fru flytta ur till annan stad. Enbart en katt var kvar med honom. Han känd sig mycket ensam. Många gången funderade han hur dödar sin själv även över tio självmordssätt som hur han använder de massa verken att döda sig själv."

Jag antar bara så där som en skojig bok. Det betyder ingenting. Bara för att träna skriva.

2 kommentarer:

  1. Intressant Cai! Det var ganska mycket som du kunde gissa om boken bara genom att se omslaget.

    SvaraRadera