fredag 28 mars 2014

Klä på oss vad som helst är Inte bara våra rättigheter

Jag tycker att vi kan klä på sig vad som helst. Det är bra till elevernas personlighetsutvecklingar. En enhetliga skoluniform bär vi varje dag, strider det mot den filosofisk sanningen "saker och ting ska utvecklas alltid under förändring". Det bidrar inte till elevernas själv-odling av nytänkande heller.

För det första, det enhetliga skoluniform påverkar elevernas karaktär utveckling. Alla klär på sig enhetliga uniform, då det ser ut jämn, sålunda varje persons karaktären dyker inte upp heller. Varje levande individ byters till en tråkiga grupp. Eleverna behöver ha egna individer för att det ska anpassa sig bättre till det komplext samhället i framtid!  Det är själv-odling av nytänkande behövs också. Några exempel som Beethoven, Mozart, båda av de två berömda musikerna, om de har inte chans att skapa sina stark karaktärer och utveckla sina egna själv personligheter, istället gör de samma som vanliga eleverna, då tyvärr, ska vi förlora många härliga och söta låtar. Stora av de som är känd i världen har sina stark karaktärer, eller hur?

För det andra, varje elev har rättighet att värja vilka kläder de vill ha. Det är inte bara rättighet. Alla har rättighet att se vackert ut. Många tid behöver elever ha fina kläderna som de gillar för att gömma bara sina T.ex. ärr, hudsjukdomar, brännskador, mm.

För det tredje, vi har inte villkor att skräddarsy, ändå det är ett stort jobb. Så den uniforms storleken anpassar ofta inte på elevernas kropparna. Ingen vill ha så där kläderna eftersom det bli obekväm.

För det sista, om vi tänker till rättslig synvinkel, elev bär uniform eller inte, det är inte elevers skyldighet snarare rättighet. Det finns ingen lag som kräva eleverna måste bära uniformer i skolan, håller ni med mig?  Uniformer och militäruniformer, i stora urstäckning funkar de ungefär samma. Detta syftena är identitet samt stärker hjärta av skolans elever för att uppnå  "förmaning". Så uniform-själv är ett typiskt driftläge av makten.

Jag hoppas att ni politiker beslutar inte att införa skoluniform. Det hjälper till eleverna att skapa egna starka karaktär för att anpassa på sig bättre till det här komplext samhället. Eleverna behöver lära sig hur klär på sig i olika tillfällena. 

lördag 8 mars 2014

Den spännande littaraturdiskussion om Ove

Ove "tjatar" alltid runt på mig från jag börjar läsa boken till nu. Även börjar jag hata Ove. Ibland tänker jag varför Stina låter oss läsa "Ove". Men efter en spännande och livlig diskussion förstår jag mer och mer om Ove. Absolut bli Ove intressant mer och mer.

Det är en bra sätt för att man kan  kommunicera vad de tycker när man har läst en samma bok. Alla har sina översikter trots att en samma sak till exempel "Ove åker tåg varje dag för att han vill bara sitt brevid "en söt kvinna" att höra vad hon säger." Och "Ove blev en hjälte.", är det tvinga eller frivillhet? Och är Sonjas pappa verkligen inte vilja ge någon komplimang till Ove? mm. Det blir svårt att alla kommer en överens. Så hur livliga diskussion vi har kan man gissa. Många gången tvingar Stina avbryta våra diskussioner. Även jag glömmer fråga Stina hur Ove skulle ta av sin liv. Eftersom författare beskriver mycket kraftig och levande använder han många adjektiv och adverb. Författare vill rita en bild att visa hur Ove vill ta av sin liv. Men tyvärr, jag har fått bara ett beslut som Ove vill döda sig själv.Jag kan inte anta en bild i min hjärna. vad fan! dvs att jag behöver ta mer tid att slår upp ord att återlita en bild hemma.

Alla förväntar nästa gången diskussion komma.

Den boken som En man som heter Ove är en sanlöst rolig bok som är mycket mer än en sanlöst rolig bok. Träffsäkert och i förlängningen tänkvärt. Från början tror jag att Ove bara är en tråkig och arglätt man, men nu jag har bytt mycket mina tänkar. Hjälpsam, romantik, kärslekfull kan man se ut också från Ove. När jag läste till Ove skulle döda sig själv blev jag från skratt till ledsen även gråta trots att jag vill inte.

Jag skulle vara klart "Ove" snabbt. Jag vill veta tidigare vad Ove skulle hända i framtiden. Jag hoppas att Ove skulle bli bättre och bättre
 i bakkapitlen. Jag vet inte heller varför jag vill så där. Men Ove ska ha ett lyckligt liv, då kanske är alla läsares förväntning.

söndag 2 mars 2014

Vad rättighet ni har att döda de oskyliga männen

Stora av de som lever i kina har ett vanligt liv. De jabbar hård varje dag för att kunna liv länge eller kunna försörja hela familj. De tjänar pengar genom sina egna händer. Vad har de gjort fel?

Den första mars 2014 inträffade en terrorattack i Kunming tågstationen (Kunming är en stad av kina) i KL 21.30. Minsta tio angripare med kniv och samma svarta kläder rusade in tågstationen och attackerade vem som helst. Hittills är de 29 oskyldiga män döda och de 142 oskyldiga män skadades.

Jag tänker alltid på att vad de som var dödas och skadades har gjort fel? De skulle bara köpa ett biljett att komma hem att träffa deras familj, de skulle bara komma tillbaka arbetsplats, men ingen vet att de skulle dödas där även inte hinner säga Hej då till deras barn eller föräldrar sista gången.

 Vem är de angripare? Vadför gjorde de? För vad som politik, religion,pengar även "deras rättighet", det spelar inte roll. Jag vill bara fråga dem att vad rättighet ni har att döda de oskyldiga männen.