fredag 31 januari 2014

Om film Fröken Frimans krig




  • Min lärare rekommenderar en film Fröken Frimans krig. Det är mycket värt att se trots att jag inte förstår alldeles,men jag känner till några gamla svenska historien på kvinnas rättighet i Sverige.
  • Filmen presenterar om hur Fröken Friman grundade konsumentförening Svenska hem i 1905 för att protestera mot manssamhället och matfusket. Den där tiden trodde alla att kvinnorna var bara hemma och väntade sina man komma från jobbet. De manliga specerihandlarna i staden kände sig hotade och försökte stoppa företaget. 
  • filmen började från Dagmar följde en pojke som tog hotells mjölk med sig till sin plats. Hon såg pojkens bror som var stark sjuk och hon upptäckte den anledningen som gjorde pojken sjuk var de dåliga mat,så hon bestämde sig att göra någonting att fixa det problemet. 
  • När hon pratade sin plan med annan kvinna Kinna hade de samma tanke.De började samarbete snabbt. Gruppen blev större och större under deras outtröttliga ansträngningar men problem också kom.De gjorde dem bästa för att låta allt bra. Äntligen grundade de Svenska hem.
  • Det är ett stort framsteg på kvinnas rättighet i Sverige. Från den där tiden kan kvinnorna steg för steg få några rättigheter som man. Nu strävar kvinna fortfarande för att få samma rättigheten som man i Sverige.
  • I mitt land finns det lag som visa kvinna och man har samma rättighet. Vi försöker att kvinna ska få riktig samma rättighet som man. Det är inte en enkel sak, brukar det ta lång tiden för att byta de hundratal traditionella moralbegrepp. Eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar